Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου


14 Oct 2014, 1:17 p.m. kifinescom

Πραγματοποιήθηκε χθες, σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι αρχές που θα πρέπει να διέπουν την Κυπριακή Διαιτησία, μέσα από τις οποίες θα διασφαλίζεται το Τίμιο Παιχνίδια και η ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επεσήμανε πως σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια η ομάδα μας έχει αδικηθεί από τη διαιτησία, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο αποτελεί διαπίστωση τόσο των ΜΜΕ όσο και της φίλαθλης κοινής γνώμης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μη καταλογισμό ξεκάθαρων πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, κάτι που σε ορισμένα παιχνίδια επηρέασε αρνητικά την προσπάθεια της ομάδας μας για θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε και στα λάθη που έγιναν σε βάρος της ομάδας μας στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ σημειώθηκε πως είναι αδιανόητο η ΟΜΟΝΟΙΑ σε παιχνίδια που δεν θεωρούνται ντέρμπι να έχει δεχτεί κατά πολύ μεγαλύτερο αριθμό κίτρινων καρτών.

Τονίστηκε, ακόμη, από το Διοικητικό Συμβούλιο η αναγκαιότητα για να προστατεύονται από τους διαιτητές οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων, από τα βάναυσα κτυπήματα που δέχονται από τους αντίπαλους. Το Σωματείο μας εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για να στηρίξει το έργο της Κυπριακής Διαιτησίας, αναγνωρίζοντας πως τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, φτάνει αυτά να μην γίνονται μονόπλευρα και συνήθως σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για να συνεχιστούν οι μεταξύ τους συναντήσεις.

Follow Kifines