ΘΥΡΑ 9 : «Ο αγώνας απαιτεί θυσίες»


24 Dec 2014, 12:16 p.m. kifinescom

Αδέλφια της Θύρας 9, περήφανε πράσινε λαέ,

Η οργανωμένη μας κερκίδα, όπως ενημέρωσε προ εβδομάδας, εξέτασε το θέμα του τρομονόμου και της κάρτας οπαδού στην καθορισμένη της συνεδρία. Η απόφαση που πάρθηκε από την αρχή της σεζόν για αποχή από όλους τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, κατόπιν ανοικτής συγκέντρωσης που έγινε τότε στο οίκημα της ΘΥΡΑΣ 9, ήταν μια απόφαση που έλαβε αποδοχής και στήριξης από την μεγάλη μάζα του πράσινου λαού, ο οποίος έστειλε τα μηνύματα του προς πάσα κατεύθυνση πως είναι έτοιμος να αντισταθεί και να παλέψει μέχρι το τέλος για να κερδίσει αυτά που του ανήκουν.

Μέσα σε μια εποχή που η διαφθορά στην Κυπριακή κοινωνία διαπρέπει, μέσα σε μια εποχή που τα σκάνδαλα τόσο σε πολιτικό, όσο και ποδοσφαιρικό επίπεδο, διαδέχονται το ένα το άλλο, οι αρμόδιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τους οπαδούς σαν το μέγα πρόβλημα δημιουργόντας έτσι αποδιοπομπαίους τράγους για να καλύψουν τις δικές τους βρωμιές, πίσω από τον μανδύα των ευηπόληπτων πολιτών. Το πρόσφατο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά τις γνωστές δηλώσεις Παναγή, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που όλος ο κόσμος ξέρει και φωνάζει εδώ και χρόνια. Για γραβατωμένους χούλιγκαν που αποφασίζουν τις τύχες ολόκληρων πρωταθλημάτων πίσω από κλειστές πόρτες και έρχονται τώρα σαν μεσσίες να μας πείσουν πως νοιάζονται για το ποδόσφαιρο ανακαλύπτοντας το έκτρωμα που ονομάζεται κάρτα οπαδού.

Αποτελεί πρόκληση επίσης για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η παθητική στάση που έχουν επιλέξει οι διορισμένοι του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, στο όλο σκηνικό που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες. Απαίτηση της οργανωμένης μας κερκίδας είναι όπως πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται και έχουν έστω και την παραμικρή εμπλοκή στα σκάνδαλα γύρω από τον χώρο του ποδοσφαίρου, ανεξαρτήτου ομάδας, είτε αυτοί πρόσκεινται σε αντίπαλα σωματεία, αλλά ακόμα και αν βρίσκονται εντός της δικής μας ομάδας.

Βλέποντας το άθλημα να ξεφτιλίζεται μέρα με την μέρα και τους αρμόδιους να σφυρίζουν αδιάφορα αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, η απόφαση για την στάση μας από την 1η Ιαννουρίου αποτελούσε μονόδρομος. Η ΘΥΡΑ 9 δεν έχει μάθει να δίνει μισούς αγώνες, δεν έχει μάθει να κάνει ιδεολογικές και οπαδικές εκπτώσεις, γιατί έτσι μας έχει μάθει η ίδια η ιστορία του σωματείου που υπηρετούμε και τα ιδανικά με τα οποία έχουμε γαλουχηθεί. Η οργανωμένη μας κερκίδα, ενημερώνει τον κόσμο της βασίλισσας πως θα παραμείνει πιστή στην απόφαση της αποχής από όλους τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, σε όλες τις διοργανώσεις, μέχρι και το τέλος της σεζόν. Καλούμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει την απόφαση αυτή και να συνεχίσει δυναμικά να στέλνει τα μηνύματα του με την εκκωφαντική του απουσία από τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα να μετατρέπει το γήπεδο σε πραγματικό καμίνι όταν η ομάδα αγωνίζεται εντός.

Αυτός ο αγώνας απαιτεί θυσίες, απαιτεί να δώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας για να διασφαλίσουμε αυτά που μας ανήκουν, γήπεδα για τον ΛΑΟ, γήπεδα μακριά από τα μοντέλα σύγχρονων γηπεδικών φυλακών, όπου η ελευθερία του ατόμου θα καταπατείται και θα ξεφτυλίζεται στον βωμό μιας δήθεν ασφάλειας. Μιας ασφάλειας, δημιούργημα αυτών που έχουν ρημάξει το άθλημα, αυτών που προσπαθούν να φιμώσουν και την τελευταία φωνή αντίδρασης μέσα στη σαπίλα της Κυπριακής κοινωνίας. Αυτός ο αγώνας απαιτεί ΘΥΡΑ 9...

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ – ΜΕΣΑ ΠΑΝΙΚΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΘΥΡΑ 9

Follow Kifines