Κύπελλο: Απόλλων - ΟΜΟΝΟΙΑ 3-1 (video)


22 Feb 2017, 7 p.m. kifinescom

Στο 83ο λεπτό ο Τράττος σφύριξε τρεις φορές για να σημάνει την πρόωρη λήξη ενός αγώνα που από νωρίς στράβωσε για την ΟΜΟΝΟΙΑ και φάνηκε ότι δεν θα τέλειωνε ποτέ. 

Ο Απόλλωνας σκόραρε 2 φορές στα πρώτα 25 λεπτά με την ΟΜΟΝΟΙΑ να βυθίζεται στα προβλήματα με την ρίψη αντικειμένων από την ανατολική που βρίσκοντας οι οπαδοί μας. Οι οπαδοί της ομάδας έδειξαν από νωρίς την πρόθεση τους να μην ανεχτούν νέο διασυρμό και ανάγκασαν την αστυνομία να στηθεί ασπίδα στον πάγκο του Κάρβερ. 

Το ματς ξαναξεκίνησε με την ομάδα μας να πετυχαίνει την μείωση του σκορ με πέναλτι στο 45+2' αλλά και να αποκτά αριθμιτικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Ρομπέρζ. Για 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έδειξε να μπορεί να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ της όμως όταν ο Τράττος απέβαλε τον Φιλιώτη στο 65' και στο 67' ο Απόλλωνας έκανε το 3-1 όλα είχαν κριθεί. 

Οι οπαδοί μας πήραν τον "νόμο στο χέρι τους" και με συνεχόμενες ρίψεις καπνογόνων και βεγγαλικών δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί το παιγνίδι, με τον Τράττο να σφυρίζει την οριστική λήξη στο 83' 

Ο Τζον Κάρβερ και ο Νίκος Νταμπίζας δεν έχουν πλέον κανένα πάτημα για να αλλάξουν την ήδη βεβαρυμένη θέση τους. Τα έχουν κάνει μαντάρα ο ένας στο κοουτσάρισμα και ο άλλος στις μεταγραφικές επιλογές με την ομάδα να είναι φανερά αδύναμη να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό. 

Με την υπάρχουσα εικόνα μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται το ενδεχόμενο να προλάβει η ΟΜΟΝΟΙΑ το τρένο της Ευρώπης. Οι ποδοσφαιριστές είναι φανερά επηρεασμένοι, κάτι που φάνηκε τόσο στις κινήσεις τους όσο και στις δηλώσεις τους αφού νιώθουν ότι έχουν χάσει την στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος πλέον έχει αγανακτήσει και είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να έχει γραφτεί σήμερα ο επίλογος στην μακρά υπομονή που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια της ντροπής. 

Ο Αγώνας:

Ο Τζον Κάρβερ επέστρεψε στον σχηματισμό με τρεις στην επίθεση επαναφέροντας στην 11άδα τον Δημήτρη Χριστοφή που δεν είχε ξεκινήσει στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Καρλίτος επιλέχθηκε για το κέντρο της άμυνας αντί του Νασιμέντο, εν τη απουσία του Κάρι Άρνανσον. Στην άμυνα επέστρεψε και ο Φιλιώτης που πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μπρέβελντ επιλέχθηκε για να τοποθετηθεί στο κέντρο μαζί με τον Μαργκάσα, με αμυντικά κυρίως καθήκοντα.

1ο Ημίχρονο

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το παιγνίδι όπως και το πρώτο στο ΓΣΠ. Με τον Μάγκλιτσα να φεύγει μόνος στην περιοχή στο 6' με τους παίχτες να ψάχνουν το οφσάιντ (που δεν υπήρχε) και τον Κρέσιτς να μην κάνει έξοδο, ο Κροάτης επιθετικός του γηπεδούχου άνοιξε νωρίς το σκορ βάζοντας όλη την πίεση στην πλάτη της ομάδα μας 

Ανύπαρκτη αντίδραση μετά το γκολ, όπως μας έχει άλλωστε συνηθίσει, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην μπορεί να σταυρώσει πάνω από 2 συνεχόμενες πάσες και μοιραία να μην μπορεί να επιτεθεί. Λάθη επί λαθών τα οποία ο Απόλλωνας δεν συγχωρεί όπως και στην φάση του 25' όπου ο Βύντρα ολιγώρησε εγκληματικά, πήγε να γυρίσει μπάλα στον Κρέσιτς υπό πίεση, όμως έστρωσε αντί αυτού στον Ντα Σίλβα που εύκολα έκανε το σκορ 2-0. 

Η οργή του κόσμου της ομάδας μας έφερε και την διακοπή αφού στον αγώνα έπεσαν βεγγαλικά και καπνογόνα με τους οπαδούς μας να τα βάζουν με τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το οικτρό θέαμα που παρουσίασε για άλλη μια φορά η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Τράττος έδειξε υπομονή όμως και δεν διέκοψε το παιγνίδι οριστικά αφήνοντας την αστυνομία να παρέμβει και μετά από 6 λεπτά διακοπής επανήρχισε το παιγνίδι. 

Χωρίς να είναι καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε κάποια μέτρα προς την εστία του Βάλε, χωρίς να τελειώνει ιδανικά τις επιθέσεις της που ήταν έτσι κι αλλιώς λίγες. Στο 45' όμως με μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα ο Κλέιτον βρέθηκε μόνος στην περιοχή απέναντι στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Ο Ρομπέρζ έβαλε την πίεση στην πλάτη του Βραζιλιάνου, ρίχνοντας τον κάτω, με τον Τράττο να δείχνει την άσπρη βούλα και να αποβάλλει τον αμυντικό του Απόλλωνα. Ο Σιέρινταν στο 45+2' ευστόχησε σε άλλο ένα πέναλτι με την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μείωσε στο σκορ στέλνοντας το ματς στο ημίχρονο στο 2-1. 

2ο Ημίχρονο

Με τα αριθμιτικά δεδομένα υπέρ της αλλά πάντα πίσω στο σκορ η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο λίγο πιο δυνατά με τους ίδιους 11. Βέβαια η εδαφική υπεροχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν προϊόν της λειψανδρίας στην πλευρά του Απόλλωνα παρά το ανέβασμα των πρασίνων. 

Στο 55' πάντως ο Ντάρμπισιαϊρ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν η κάθετη του Χριστοφή τον έβγαλε στην περιοχή μόνο, πέρασε τον Βάλε πλάγια όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.  Στο 62ο λεπτό ο Κάρβερ αποφάσισε να ρίξει στο παιγνίδι τους Αζίζ και Τουρέ βγάζοντας έξω τους Σιέρινταν και Καρλίτος. 

Στο 65' ο Τράττος έφερε το ισοζύγιο στα αριθμητικά δεδομένα αφού απέβαλε με αυστηρή κόκκινη τον Παναγιώτου με τον Ντα Σϊλβα να εκτελεί φάουλ το οποίο δύσκολα ο Κρέσιτς έδιωξε σε κόρνερ. Στο 67' ο κρέσιτς προσπαθώντας να παίξει γρήγορα σημάδεψε τον Ζοάο Πέδρο του Απόλλωνα αντί κάποιο συμποδοσφαιριστή του με τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα να πατάει περιοχή δυναμικά και με δυνατό βολέ να κάνει το 3-1 και να δίνει πλέον το ουσιαστικό προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού. 

2 λεπτά χρειάστηκε για την άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να κάνει νέο δώρο και όλα τελειώνουν με τον Κρέσιτς να σημαδεύει τον Πέδρο αντί συμποδοφαιριστή του ο οποίος από πλάγια σκόραρε

Πλέον με τα δεδομένα να είναι κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επενέβηκαν για άλλη μια φορά και προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα. Άλλη μπάλα δεν παίχτηκε και στο 83' ο Τράττος σφύριξε τρεις φορές για την λήξη του αγώνα.

 

Αγωνίστηκαν: Κρέσιτς, Παναγιώτου, Βύντρα, Καρλίτος (62' Τουρέ), Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Μπρέβελντ, Κλέιτον, Χριστοφή, Σιέρινταν (62' Αζίζ), Ντάρμπισιαϊτ

Σκόρερ: 45+2' (πεν) Σιέρινταν 
Κάρτες: Ντάρμπισιαϊρ, Παναγιώτου (κόκκινη)

Τα στατιστικά του αγώνα Απόλλων Λεμεσού vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines