Ανόρθωση - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-2


21 Jan 2017, 6:52 p.m. kifinescom

Σε ένα σπουδαίο παιγνίδι όπου το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί δίκαιο, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε ισόπαλη με την Ανόρθωση αφού απώλεσε το προβάδισμα των δύο τερμάτων που της έδωσαν Μαργκάσα και Χριστοφή, μέσα σε 7 λεπτά... 

Ένα ματς το οποίο στο 65' το πήρε στο 0-2 η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να το χάσει. Και αυτό γιατί εκεί που η ομάδα έπρεπε να ηρεμίσει το ματς, έδωσε χώρο στην Ανόρθωση, δεν πήρε τις ανάλογες βοήθειες από τον πάγκο και έφαγε δυο τσάμπα γκολ από εκτελέσεις φάουλ και ισάριθμες κεφαλιές εντός της περιοχής. 

Δεν είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Τουναντίον θα λέγαμε ότι το 0-2 έγινε κόντρα στην υπεροχή της Ανόρθωσης που είχε την κατοχή υπέρ της αλλά και τις περισσότερες επιθέσεις. Όταν όμως καταφέρνεις να πετύχεις 2ο γκολ και δεν μπορείς να ελέγξεις τον ρυθμό του αγώνα δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες. 

Η ομάδα άλλαξε σχήμα και πρόσωπα αφού τα πολλά και συνεχόμενα παιγνίδια άφησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ όμηρο της κούρασης. Χάρη στην εκρηκτικότητα του Χριστοφή η ομάδα μας έδειξε να έχει τρόπο να παίξει γρήγορα ακόμη και σε παιγνίδι που δεν κρατούσε αυτή την μπάλα . Πέτυχε τα 2 τέρματα όμως κατέρρευσε στο 10λεπτο 70'-80' και ισοφαρίστηκε. 

Το ματς χάθηκε και από τον πάγκο, αφού ο Κάρβερ καθυστέρησε αδικαιολόγητα να αντιδράσει μετά το 0-2 και την πίεση που άυξησε η Ανόρθωση. Η ομάδα δεν κρατούσε αλλά πουλούσε συνεχώς την μπάλα και ήταν φανερό ότι θα το πλήρωνε. Φανερό για μας, αλλά για τον κόουτς προφανώς μέτρησαν άλλα... 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μένει πίσω. Πολύ πίσω. Γιατί μια ενδεχόμενη "φιλική συμμετοχή" στα πλέιοφ δεν είναι απλά ανεπιθύμητη από εμάς, αλλά καθόλα εκνευριστική με βάση τα όσα αναμέναμε από την ομάδα μας. 

Ο Αγώνας 

Ο Τζον Κάρβερ διαφοροποίησε το σύστημα της ομάδας αφού παρέταξε την ομάδα με σχηματισμό 4-3-3 ενώ την ίδια ώρα προχώρησε σε αλλαγές στην αρική της σύνθεση. Συγκεκριμένα ο Άγγλος τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ άρχισε το παιγνίδι με το πιο κάτω σχήμα:

1ο Ημίχρονο

Πιο ιδανικά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το παιγνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ αφού με την συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων έφτασε στο γκολ με τον Μαργκάσα. Μια φάση που ξεκίνησε στον χώρο του κέντρου με τον Χριστοφή να κατεβάζει την μπάλα γρήγορα στο μισό της Ανόρθωσης και την κατάλληλη στιγμή να βρίσκει τον Πορτογάλο στην περιοχή, που με πλασέ άνοιξε το σκορ. 

Η γηπεδούχος έβαλε πίεση στην ομάδα μας χωρίς να τελειώνει όμως κάποια προσπάθεια, παρότι δημιουργήθηκαν καταστάσεις στο κουτί του Παναγή. Από την άλλη η ΟΜΟΝΟΙΑ περίμενε τις ευκαιρίες της στην κόντρα προσπαθόντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και εκρηκτικότητα του Χριστοφή που ήταν σαφώς ανεβασμένος αγωνιζόμενος στον φυσικό του χώρο. 

Χαρακτηριστική η φάση στο 23' με τον Δημήτρη Χριστοφή να κάνει την γρήγορη αντεπίθεση και να βρίσκει την κατάλληλη στιγμή τον Ντάρμπισιαίρ στην περιοχή όμως το σουτ του Άγγλου δεν ήταν καλό και με κόντρα κατέληξε σε κόρνερ. Σε μια άλλη περίπτωση ακόμη ο γρήγορος επιθετικός του Τριφυλιού έβαλε πίσω του όλους του τους αντιπάλους όμως ο Οικονομίδης τον σταμάτησε στην περιοχή πριν τελειώσει την προσπάθεια του στο 30ο λεπτό. 

Η εικόνα στο τελευταίο τέταρτο δεν άλλαξε ιδιαίτερα αφού η Ανόρθωση έχοντας την κατοχή υπέρ της δοκίμασε να φτιάξει φάσεις στην περιοχή μας με την άμυνα μας να αντιδράει έστω και σπασμωδικά απομακρύνοντας την μπάλα. Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, ο Νικολαΐδης σφύριξε το τέλος του πρώτου 45λεπτου με 1 λεπτό καθυστέρηση. 

2ο Ημίχρονο

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο αφού σημειώθηκαν επεισόδια με είσοδο οπαδών και ρίξιμο φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας και αφού ηρέμισαν τα πράγματα δόθηκε το ελεύθερο στον Νικολαΐδη να ξεκινήσει το παιγνίδι. Οι δύο πάγκοι δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή. 

Η Ανόρθωση μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιγνίδι έχοντας την μπάλα στην κατοχή της και εκμεταλλευόμενη τα συνεχόμενα λάθη και πουλήματα της μπάλας από τους Πράσινους. Η Ανόρθωση πλησίασε απειλητικά στην εστία μας όμως η άμυνα άντεξε και δεν πλήρωσε το νωθρό ξεκίνημα. Μάλιστα στο 54' η ομάδα μας μπορούσε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά η κεφαλιά του Όρσουλιτς μετά από άλλη μια ενέργεια και σέντρα του Χριστοφή από δεξιά, πήγε στο δοκάρι. 

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του γηπέδου δικαιώθηκε στο 65ο λεπτό όταν ο Ντάρμπισιαϊρ από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Χριστοφή με το κεφάλι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας.

Το προβάδισμα 2 τερμάτων δεν είχε μεγάλη διάρκεια όμως αφού η Ανόρθωση πέτυχε στο 70' να μειώσει όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κολούγκα ο Ζοάο Βιτόρ πιο ψηλά από όλους έκανε την καρφωτή κεφαλιά και νίκησε παρά την προσπάθεια του, τον Παναγή. 

Το παιγνίδι απέκτησε ένα πολύ άρναρχο ρυθμό με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και την Ανόρθωση να ψάχνει τον δρόμο προς την ισοφάριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκομμένη δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και μοιραία δεχόταν πίεση. Σε ένα νέο φάουλ που κέρδισε η γηπεδούχος στο 77' ήρθε και το 2ο γκολ με τον Καλδερόν αυτή τη φορά να εκθέτει την κακή μας αμυντική λειτουργία. 

Η (καθυστερημένη) πρώτη κίνηση του Κάρβερ ήρθε στο 83' με τον Κλέιτον να αλλάζει τον Φλορέσκου. Η Ανόρθωση συνέχισε να είναι η ομάδα που έδειξε να ξέρει τι θέλει να κάνει στο γήπεδο με τους επιθετικούς της να ανανεώνουν επιθέσεις. Ένα καλό σουτ του Γκάμπριελ μάλιστα δυσκόλεψε την άμυνα μας με την μπάλα να πηγαίνει μετά από κόντρα κόρνερ. Καθυστερημένη και η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο μας αφού πέρασε εν τέλει στο 89' τον Κύπρου αντί του Σιέρινταν.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε εξαιρετική ευκαιρία με τον Χριστοφή στο 92' με κεφαλιά του Χριστοφή που απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Κόπριβετς και μοιραία το ματς έμεινε στην ισοπαλία 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Παναγιώτου, Όρσουλιτς, Βύντρα, Καρλίτος, Φλορέσκου (83' Κλέιτον), Μαργκάσα, Κατελάρης, Χριστοφή, Σιέρινταν (89' Κύπρου), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 2' Μαργκάσα, 65' Χριστοφή 
Κάρτες: Μαργκάσα, Όρσουλιτς, Κατελάρης 

Follow Kifines