Αναγέννηση - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-2


27 Aug 2016, 8:50 p.m. kifinescom

Τι είχες Γιάννη μου τι είχες πάντα. Συνεπής στην προϊστορία που την θέλει να μην κερδίζει συνεχόμενο ματς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η ΟΜΟΝΟΙΑ, κάκιστη και πάλι, έμεινε στο 2-2 με την Αναγέννηση ενώ αυτή αγωνίστηκε με 10 για ένα ολόκληρο ημίχρονο. 

Βρέθηκαν να χάνουν στο 35ο λεπτό με 2-0 από την Αναγέννηση, ισοφάρησαν πριν το τέλος του ημιχρόνου (έστω και με ένα γκολ οφσάιντ) και ο αντίπαλος έχασε παίχτη με κόκκινη. Και όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ΚΑΚΙΣΤΗ στο δεύτερο ημίχρονο και φανέρωσε όλες τις γνωστές της αδυναμίες. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίζεται χωρίς ευδιάκριτο πλάνο λειτουργίας και με εντελώς ασύνδετες γραμμές. Ελάχιστη πειθαρχία στις θέσεις που ο καθένας αγωνίζεται και με ποδοσφαιριστές που από καιρό θα έπρεπε να αποτελέσουν παρελθόν (Καρλίτος και Φλορέσκου). 

Χαράμισε ένα ημίχρονο χωρίς να φτιάξει φάσεις ουσιαστικά και δικαίως έχασε βαθμούς από την νεοφώτιστη Αναγέννηση. 

Ο Αγώνας

Ο Τζον Κάρβερ προχώρησε σε 2 αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στον Ερμή. Τη "νύφη" για την κακή εμφάνιση πλήρωσαν οι Παντελιάδης, Δημητρίου και Φυλαχτού, που έμειναν στον πάγκο και αντικαταστάθηκαν από τους Όρσουλιτς, Καρλίτος και Φλορέσκου αντίστοιχα. ...

Έτσι σε σύστημα 4-2-3-1, ο Κάρβερ παρέταξε τους Παναγή κάτω από τα δοκάρια τον Παναγή και ως αμυντικό δίδυμο μπροστά του τους Όρσουλιτς και Νασιμέντο. Δεξιά στην άμυνα ο Καρλίτος επέστρεψε στην εντεκάδα ενώ αριστερά παρέμεινε ο Μαργκάσα. Μπλάτι Τουρέ και Φλορέσκου είχαν την ευθύνη της μεσοαμυντικής γραμμής έχοντας πιο μπροστά ως συνδετικό κρίκο με την επίθεση τον Κλέιτον. Στα φτερά της επίθεσης οι Χριστοφή και Αγκάγιεφ διατήρησαν τις θέσεις τους, όπως και ο Ντάρμπισιαϊρ στην επίθεση. 

1ο Ημίχρονο

Αναγνωσριστικό το ξεκίνημα του αγώνα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να χρειάζεται τον χρόνο της για να εγκλιματιστεί στις συνθήκες του γηπέδου του Παραλιμνίου. Αυτό που φάνηκε στα πρώτα στάδια του ημιχρόνου ήταν ότι είχαν δοθεί οδηγίες για καλύτερη εκμετάλλευση του άξονα , με τους Φλορέσκου, Κλέιτον και Τουρέ να δοκιμάζουν να κατεβάσουν μπάλα προς τα καρέ, αντί το συνηθισμένο παίξιμο της ομάδας από τα πλάγια με τους Χριστοφή και Αγκάγιεφ. 

Στο 10ο λεπτό ο Κλέιτον βρήκε τον χώρο εκτός περιοχής να δοκιμάσει το πόδι του, όμως το δυνατό του σουτ αν και ξεγέλασε τον Μάστρου, κτύπησε στο δοκάρι. Η δυσλειτουργία στον άξονα φάνηκε και πάλι όσο ο χρόνος περνούσε με τον Φλορέσκου να αδυνατεί τόσο οργανωτικά όσο και αμυντικά. Χαρακτηριστικό όταν έκανε το εύκολο λάθος στο 16' χωρίς πίεση κάτι που ανάγκασε τον Όρσουλιτς να σταματήσει την αντεπίθεση των γηπεδούχων με φάουλ για κάρτα. 

Η ομάδα μας προσπαθώντας να επιτεθεί δεν κατάφερνε να μπει περιοχή, έτσι στο 19' ο Κλέιτον δοκίμασε εκ νέου το πόδι του εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η Αναγέννηση πλησίασε με την σειρά της στο γκολ στο 23' όταν ο Βέσλεμ δέχτηκε τη σέντρα ανενόχλητος στην περιοχή και ανάγκασε τον Παναγή σε μεγάλη απόκρουση. 2 λεπτά αργότερα όμως ο Κυπριανού δέχτηκε την μπαλιά πίσω από την άμυνα (ίσως οφσάιντ), πέρασε και τον Παναγή που έκανε έξοδο και πλάσαρε εύστοχα για να ανοίξει το σκορ. 

Η αντίδραση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε με την μορφή μιας ευκαιρίας του Αγκάγιεφ στο 30' όμως στο επόμενο λεπτό ο Μπριτζίντο εξέθεσε την κακή σύνθεση και λειτουργία του κέντρου και της άμυνας και αφού πέρασε σαν σταματημένους 4 ποδοσφαιριστές σούταρε από θέση εκτός περιοχής και πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Παναγή για να κάνει τα τέρματα της Αναγέννησης 2. 

Στην αμέσως επόμενη ευκαιρία της στο 34ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ μείωσε, δείχνωντας ότι μπορεί να αντιδράσει στα (πολύ) αρνητικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν. Ο Ντάρμπισιαιρ έκανε το πλασέ μετά από σέντρα του Μαργκάσα και ευστόχησε, όμως στην επαναληπτική προβολή είδαμε όλοι ότι το γκολ αυτό δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Άγγλος ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στην συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την όποια καλυτέρευση στην ψυχολογία, αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις στα καρέ της Αναγέννησης. Η οικοδέσποινα μάλιστα είχε και ευκαιρία για τρίτο γκολ όταν ο Κυπριανού πίσω από την άμυνα έφυγε και πάλι μπροστά απέναντι στον Παναγή. Ο επιθετικός της Αναγέννησης όμως γλύστρισε προ του Όρσουλιτς που τον πρόλαβε και έχασε την ευκαιρία. 

Εκεί που πήγε να τελειώσει το ημίχρονο ο Ευθυμίου με ένα άσχημο φάουλ στον Αγκάγιεφ κέρδισε μια δίκαη κόκκινη αφού βγήκε με το πόδι και τις τάπες πάνω στο γόνατο του Ισραηλινού. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε μέτρα και κέρδισε νέο φάουλ από αριστερά της περιοχής πολύ πλάγια. Ο Κλέιτον έστειλε την μπάλα με αρκετό φάλτσο στο δοκάρι του Μάστρου (κτύπησε και σε αμυντικό) και ο Ντάρμπι που παραμόνευε κοντά στο τέρμα πλάσαρε εύστοχα για το 2-2 στο 45+3' και με τον διαιτητή Νεοκλέους να σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου. 

2ο Ημίχρονο

O Κάρβερ σαφώς μη ικανοποιμένος με τα όσα είδε στο πρώτο ημίχρονο έδωσε φανέλα στον Σοϊλέδη για να κάνει ντεμπούτο με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Στα αποδυτήρια έμεινε ο Μαργκάσα, προς έκπληξη μας, αφού υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν πολύ χειρότερα από τον Ρενάτο. Αλλαγή έκανε και ο Αδάμου με τον Μόδεστο Σωτηρίου να αλλάζει τον Γιουπασιάν.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε πρώτη φορά την εστία του Μάστρου στο 53' όταν ο Κλέιτον εκτέλεσε άλλο ένα μακρινό φάουλ βρίσκοντας τον Χριστοφή μέσα στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του επιθετικού μας βρήκε τον τερματοφύλακα σε ετοιμότητα. Η ομάδα μας συνέχισε να δοκιμάζει να εκμεταλλευτεί τα στημένα πέριξ της περιοχής, όμως δεν έδειξε να έχει τον τρόπο να φτιάχνει ευκαιρίες στην περιοχή των γηπεδούχων. 

Αυτό ώθησε τον Κάρβερ να θελήσει να αλλάξει το σύστημα και τα πρόσωπα στο 60' αφού ζήτησε να βγει ο Κλέιτον και να μπει ο Σιέρινταν. Ο Χριστοφή όμως ζήτησε αλλαγή στο ίδιο σημείο και έγινε απλά αλλαγή προσώπων με τον Ιρλανδό να περνάει αυτός στο άκρο. 

Αναλλοίωτο το σκηνικό με την ΟΜΟΝΟΙΑ να βρίσκει ξανά ευκαιρία στο 65' με νέο στημένο του Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στην περιοχή και πάλι, ο Σιέρινταν με το κεφάλι την έστειλε πιο μέσα αριστερά στην περιοχή και ο Φλορέσκου από κοντά δεν την βρήκε από πλεονεκτική θέση. 

Παρότι οι της Αναγέννησης αγωνίζονταν με 10 η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τρομερή δυσκολία να κερδίσει ουσιαστικά μέτρα προς την εστία του Μάστρου. Η πολυπρόσωπη παράταξη των γηπεδούχων μπροστά στο τέρμα τους δεν επέτρεψαν παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις να πλησιάσει η μπάλα την περιοχή. Στο 75' η καλύτερη αυτών, ήταν όταν ο Σιέρινταν από αριστερά βρήκε με την σέντρα του τον Ντάρμπισιαιρ στην περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ στο κεφάλι του Άγλλου. 

Στο 79' ο Κλέιτον έκανε την μπαλιά από πίσω με τον Αγκάγιεφ από δεξιά να μπαίνει στην περιοχή και στην κινηση να πιάνει το πλασέ, με αυτό όμως να πηγαίνει έξω και πάλι. Στο μεταξύ ο Κάρβερ στο 76ο λεπτό ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Φυλαχτού να αντικαθιστά τον Όρσουλιτς. Ο Κύπριος μέσος αγωνίστηκε στο χώρο του κέντρου με τον Φλορέσκου να οπισθοχωρεί δίπλα στον Νασιμέντο. 

Η αγωνία στο Τάσος Μάρκου κτύπησε κόκκινο στα 5 δευτερόλεπτα που κράτησε η αντεπίθεση της Αναγέννησης στο 85ο λεπτό, όταν ο Κολάνης μόνος απέναντι στον Παναγή επέλεξε να κάνει πλασέ εκτός περιοχής αστοχώντας. Τα λεπτά πέρασαν, μπήκαμε στις καθυστερήσεις, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να αδυνατεί να αντιδράσει. Μάλιστα στο 90+2' η Αναγέννηση αντί να δέχεται πίεση στο κουτί της, κατάφερε να κερδίζει κόρνερ και ταυτόχρονα πολύτιμο χρόνο.

Έτσι ο Νεοκλέους δεν άργησε να σφυρίξει την λήξη και να σκορπίσει την απογοήτευση στο πράσινο στρατόπεδο που για 7η συνεχή χρονιά δεν μπορεί να ξεκινήσει με συνεχόμενες νίκες το πρωτάθλημα.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Καρλίτος, Όρσουλιτς, Νασιμέντο, Μαργκάσα (46' Σοϊλέδης), Τουρέ, Φλορέσκου, Κλέιτον, Αγκάγιεφ, Χριστοφή (60' Σιέρινταν), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 34', 45+3' Ντάρμπισιαϊρ
Κάρτες: Όρσουλιτς, Μργκάσα, Καρλίτος

Follow Kifines