OMONOIA - AEK 3-1 (videos)


6 Feb 2016, 6:55 p.m. kifinescom

Με ένα τέρμα του Μπεμπέ στο πρώτο ημίχρονο και δύο του Σκέμπρι στην επανάληψη, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι, απέναντι στην μέχρι σήμερα πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Αν και η ισοφάριση της ΑΕΚ στο 45+1' δυσκόλεψε το έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με άλλη ψυχολογία στην επανάληψη, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να γυρίσει τα δεδομένα υπέρ της μετά το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Σκέμπρι. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα έγινε απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα και δεν κινδύνεψε καθόλου στη συνέχεια, ενώ λίγο πριν το φινάλε έκανε το 3-1 με τον Σκέμπρι και πάλι.

Σημαντική νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ που θα της δώσει και την ανάλογη ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης βδομάδας κόντρα στο αποελ.

Ο αγώνας

Με δεδομένες τις πολλές απουσίες, η 11άδα της ομάδας ήταν και πάλι διαφοροποιημένη. Ο Πανγή στον άσσο είχε μπροστά του τους Ρούνιε και Ρομαρίκ με τους Καρλίτος και Χάφες στα φτερά. Στο κέντρο οι Φυλαχτού, Φλορέσκου και Μπεμπέ ενώ στην επίθεση ο Σκέμπρι πλαισιώθηκε από τους Ζίγκι και Ράμος.

1ο Ημίχρονο

Με μεγάλη προσοχή στο να κλείσουν οι χώροι προς το κουτί της ξεκίνησε το παιγνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν εξαιρεθεί η φάση του 7 όπου ο Άλβες από θέση οφσάιντ βγήκε φάτσα με τον Παναγή, η ομάδα μας τα κατάφερε αρκετά καλά, καταφέρνοντας μάλιστα στην πρώτη της ευκαιρία στο 12' να ανοίξει το σκορ με τον Μπεμπέ που είχε τρυπώσει στο κουτί και εκμεταλλεύτηκε με κοντινή κεφαλιά την σέντρα του Ζίγκι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα της και έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους ψάχνοντας το δεύτερο γκολ στην κόντρα. Οι ευκαιρίες όμως που βρήκε ήταν λίγες και με εξαίρεση το σουτ του Μπαντιμπαγκά στο 28', δεν ήταν τέτοιες που θα προκαλούσαν εύκολα τον κίνδυνο για την εστία του Τόνιο.

Στον αντίποδα η ΑΕΚ μετά το ημίωρο ανέβασε στροφές και άσκησε πίεση στην άμυνα μας. Μετά το κιτρίνισμα των Φλορέσκου και Μπεμπέ δε, οι διάδρομοι προς το κουτί μας ήταν πιο προσβάσιμοι για τους επιθετικούς της ΑΕΚ που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ο Παναγή και το δοκάρι στάθηκαν σύμμαχοι της ομάδας μας στις φάσεις των Τρισκόφσκι, Μπόγιεβιτς και Ορτίθ όμως στο 45+1' όταν όλα έδειχναν ότι η ομάδα μας θα έπαιρνε το πρώτο ημίχρονο στο 1-0, ο Τετέ με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα μας και έφερε το ματς στα ίσα.

2ο Ημίχρονο

Με τον αέρα της ισοφάρισης, η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το 2ο ημίχρονο ανανεώνοντας κατοχή και επιθέσεις. Μια όμως κάθετη μπαλιά του Φλορέσκου στο 55' ήταν αρκετή για να αλλάξει τα δεδομένα αφού ο Σκέμπρι πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα προ του Τόνιο, αναγκάζοντας τον Ισπανό τερματοφύλακα να τον ανατρέψει και να παραχωρήσει το πέναλτι. Ο Μαλτέζος πήρε την μπάλα και με ψυχραιμία έκανε το 2-1.

Στο 64ο λεπτό η ΑΕΚ έμεινε με 10, όταν ο Καταλά έκανε το φάουλ στον Σκέμπρι από πίσω και δέχτηκε την δεύτερη του στο παιγνίδι, δίνοντας αυτόματα το πλεονέκτημα στην ομάδα μας. Με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ παίζοντας με παίχτη λιγότερο η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε τους διαδρόμους για να βγάλει επιθέσεις μπροστά. Μάλιστα η φάση του 70' με τον Ζϊγκι να μην κάνει το σουτ εντός περιοχής και το δυνατό εν τέλει σουτ του Μπεμπέ που πήγε έξω, θα μπορούσε να εδραιώσει το προβάδισμα μας.

Ο κόουτς στο σημείο αυτό αποφάσισε να βάλει τον Οικονομίδη στη θέση του Φυλαχτού αλλάζοντας στην ουσία περισσότερο πρόσωπα παρά την τακτική της ομάδας. Στο 77ο λεπτό ο Χριστοφή πέρασε στο παιγνίδι αντί του Μπεμπέ την ίδια στιγμή που ο Κρίστιανσεν έριξε Μυτίδη στο παιγνίδι για να παίξει δίπλα στον Άλβες.

Η ομάδα μας έκλεισε και πάλι προς τα πίσω, δίνοντας χώρους στην ΑΕΚ με την ελπίδα ότι στην αντεπίθεση οι γρήγοροι Χριστοφή και Μπαντιμπαγκά θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά. Εφόσον όμως φτάσαμε στο 87' χωρίς να γίνεται αυτό, ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς έβγαλε τον Ζίγκι για να μπει στη θέση του ο Όρσουλιτς για να κλείσει καλύτερα χώρους στο αμυντικό κομμάτι. Στο 88ο λεπτό ο Χάφες ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο στην περιοχή από τον Λαρένα όμως ο Αναστασίου έδειξε να συνεχιστεί το παιγνίδι. Ένα λεπτό αργότερα ο Φλορέσκου βρέθηκε σε θέση για σου στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε σε αμυντικό.

Τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στην περιοχή μας με συνεχόμενα φάουλ στο χώρο του κέντρου όμως η ομάδα μας κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να κερδίσει το κόρνερ στο 93ο λεπτό που θα της έδινε θεωρητικά τον χρόνο για να τελειώσει το ματς. Ο Χάφες όμως στην κοντινή εκτέλεση του Φλορέσκου, είδε τον ελεύθερο διάδρομο για την περιοχή, έκανε το μπάσιμο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σκέμπρι που από κοντινή θέση έκανε το 3-1

 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Καρλίτος, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Χάφες, Φλορέσκου, Φυλαχτού (71' Οικονομίδης), Μπεμπέ (77' Χριστοφή) , Ράμος, Ζίγκι (87' Όρσουλιτς), Σκέμπρι

Σκόρερ: 12' Μπεμπέ, 56' Σκέμπρι
Κάρτες: Φλορέσκου, Μπεμπέ, Ράμος, Φυλαχτού

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΚ Λάρνακας

Follow Kifines