Κύπελλο: ΟΜΟΝΟΙΑ - Πάφος 4-0 (videos)


3 Feb 2016, 6:51 p.m. kifinescom

Αντέδρασε όπως έπρεπε μετά το κάζο στην Πάφο και με μια 4άρα η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να θεωρείται ήδη προκριμένη στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά μόνο με αυτοκτονία ανατρέπεται ένα προβάδισμα 4 τερμάτων. Το πιο μεγάλο θετικό πέραν της θετικής αντίδρασης μετά την ήττα, είναι και η επιστροφή των Ζίγκι και Σκέμπρι στα γκολ ενώ σίγουρα ικανοποίηση προκάλεσε και το τέρμα του Χριστοφή που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σοβαρή μετά το πρώτο δεκάλεπτο όταν και η Πάφος έκανε τις μοναδικές της ουσιαστικές φάσεις και δίκαια έφτασε σε μια μεγάλη νίκη. Μπορούσε μάλιστα να σκοράρει άλλα τόσα τέρματα και να δώσει διάσταση θριάμβου στη νίκη της, όμως φάνηκε άστοχη και άτυχη σε κάποιες ευκαιρίες.

Το 4-0 όμως είναι σκορ που υπό φυσιολογικές συνθήκες της επιτρέπει να ασχοληθεί σχεδόν εξολοκλήρου με τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, πρώτα με την ΑΕΚ και μετά με το αποελ.

Ο αγώνας

Χωρίς ίχνος υποτίμησης αντιμετώπισε το παιγνίδι ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφού διατήρησε το βασικό του σχήμα παρότι ακολουθεί κρίσημος αγώνας το Σάββατο με την ΑΕΚ. Στο τέρμα επανήλθε ο Γιωργαλλίδης όπως σε όλα τα ματς Κυπέλλου, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Ρουνιέ βρήκε νέο παρτενέρ στο πρόσωπο του Όρσουλιτς. Δεξιά ο Ράμος πήρε τη θέση του τραυματία Καρλίτος ενώ αριστερά παρέμεινε ο Χάφες. Οικονομίδης και Φυλαχτού είχαν τον έλεγχο του κέντρου με τον Ασσίς πιο μπροστά τους ενώ στην επίθεση επέστρεψε ο Σκέμπρι πλαισιωμένος από τους Ζίγκι και Σιέρινταν.

1ο Ημίχρονο

Αν και η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, με την Πάφο να κάνει μάλιστα 2 ευκαιρίες στο δεκάλεπτο, σταδιακά βρήκε τα πατήματα της και έλεγξε την κυκλοφορία. Αυτό όμως δεν συνοδεύτηκε με ουσία στον δημιουργικό τομέα κάτι που σήμαινε και την αύξηση του άγχους και της πίεσης.

Όλα αυτά όμως εξανεμίστηκαν όταν ο Ασσίς στο 26' έκανε την ατομική ενέργεια περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και βρήκε στην συνέχεια τον Σκέμπρι στο κουτί. Ο Μαλτέζος στόπαρε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

2 λεπτά αργότερα η μπαλιά από την άμυνα βρήκε σε ανισορροπία την άμυνα της Πάφου και ο Ζίγκι βγήκε φάτσα με τον Κοδίνα. Παρά την πίεση, ο Βέλγος κατάφερε να ευστοχήσει στο πλασέ του και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας μας.

Από το σημείο αυτό και μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η κυρίαρχος του παιγνιδιού και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, ιδιαίτερα στην φάση όπου ο Ασσίς σημάδεψε το δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα ενώ ο Ζίγκι Μπαντιμπαγκά από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο ριμπάουντ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα με την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ έκανε και την κατάλληλη διαχείριση του αποτελέσματος με προσεχτικές πάσες χωρίς περιττές ενέργειες.

2ο Ημίχρονο

Με 10 ποδοσφαιριστές επέστρεψε η Πάφος στο γήπεδο, αφού ο Αλαμπί με την αποχώρηση της ομάδας αντάλλαξε κάποια γαλλικά με την κερκίδα και έκανε χειρονομία προς την εξέδρα μας. Αποτέλεσμα αυτού η απευθείας αποβολή του με κόκκινη κάρτα από τον Νικολάου.

Χωρίς λόγο να βιάζεται ή να αγχώνεται η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος υπέρ της μη αμελώντας να ψάχνει το τρίτο γκολ. Αφού λοιπόν χάθηκαν μερικές σημαντικές ευκαιρίες, στο 64' ήρθε το 3-0 με τον Ζίγκι εντός περιοχής να πλασάρει εύστοχα τον Κοδίνα μετά από κατέβασμα του Οικονομίδη.

Ο Μιλόγιεβιτς βρήκε έτσι την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Χριστοφή που στο 75ο λεπτό άλλαξε τον Ζίγκι, εν μέσω αποθέωσης και για τους δύο. Νωρίτερα στο 63ο λεπτό ο Μπεμπέ μπήκε στη θέση του Φυλαχτού. Στο 76ο λεπτό ο προπονητής μας ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του με τον Εζέ να αλλάζει τον Σιέρινταν που έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι.

Αν στο κάλεσμα του Χριστοφή για να αλλάξει ρούχα ο ενθουσιασμός κτύπησε κόκκινο, τότε στο 79ο λέπτο όταν ο Δημήτρης επέστρεψε στα γκολ με την φανέλα της ομάδας μας έβγαλε το κοντέρ ντεσιμπέλ νοκ άουτ. Όπως νοκ άουτ έβγαλε ο ίδιος τον Κοδίνα με τον κεραυνό που εξαπέλυσε με το αριστερό του πόδι από διαγώνια θέση και έγινε το 4-0.

 

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Ράμος, Όρσουλιτς, Ρουνιέ, Χάφες, Οικονομίδης, Φυλαχτού (63'), Ασσίς, Σιέρινταν (76' Εζέ), Μπαντιμπαγκά (75' Χριστοφή), Σκέμπρι

Σκόρερ: 24' Σκέμπρι, 26'  64'Μπαντιμπαγκά, 79' Χριστοφή
Κάρτες: Σκέμπρι, Φυλαχτού

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Πάφος FC

Follow Kifines