Αναγκαία η αποφόρτιση του κλίματος


10 Apr 2015, 1:22 p.m. kifinescom

Μέρες ξεκούρασης αυτές που μεσολαβούν μέχρι τη Δευτέρα για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Καϊάφα, με τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τότε να αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για το ψυχολογικό limit-down.

Πριν τον αγώνα της Τετάρτης η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στο πράσινο στρατόπεδο, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ προερχόταν από θετικό αποτέλεσμα στο Αμμόχωστος, η βαθμολογική διαφορά από τους προπορευόμενους στο πρωτάθλημα μειώθηκε, ενώ η πόρτα της διάκρισης ήταν ορθάνοικτη τουλάχιστον μέσω του Κυπέλλου. Από το βράδυ της 8ης Απριλίου όμως και μετά επικρατούν εκ διαμέτρου αντίθετες συνθήκες.

Κάκιστη ψυχολογία, απόρροια της απαράδεκτης εμφάνισης στο "ματς της χρονιάς", απογοήτευση στον κόσμο και αμφιβολία ως προς την ικανότητα της ομάδας να κερδίσει το απολύτως ελάχιστο κέρδος στη σεζόν, ήτοι την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Με τέτοια δεδομένα εις βάρος της, η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να νοιώθει τυχερή για το ότι μεσολαβεί η διακοπή για το Πάσχα, μιας και ο επιπλέον χρόνος ξεκούρασης επιτρέπει την αποφόρτιση του κλίματος. Αν λόγου χάρη ακολουθούσε αγώνας αυτό το Σαββατοκύριακο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά πως θα αντιδρούσε ο Καϊάφας βλέποντας τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές να πραγματοποιούν τέτοιου χαμηλού επιπέδου εμφάνιση. Δεδομένης δε της κρισιμότητας του (κάθε) επόμενου αγώνα, η απογοήτευση στις τάξεις του κόσμου της ομάδας εγκυμονούσε τον κίνδυνο της σιωπηρής διαμαρτυρίας μέσω μιας πιθανής μείωσης της προσέλευσης στο επόμενο παιγνίδι.

Ο χρόνος λοιπόν, που μπορεί να λειτουργήσει ως ο καλύτερος γιατρός στην προκειμένη περίπτωση, θα βοηθήσει άπαντες στην ΟΜΟΝΟΙΑ να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα το κακό αποτέλεσμα και να αντιδράσουν σωστά στα νέα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν πλήγωσε η εμφάνιση κόντρα στο αποελ, αυτή αποτελεί την εξαίρεση στην πορεία της ομάδας μέσα στο 2015. Η ομάδα μας έχει αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Είτε αυτός λέγεται αποελ είτε Απόλλωνας, παρότι για διάφορους λόγους δεν το έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις την Δευτέρα θα έχει παρέλθει αρκετός χρόνος για να μπορέσει η ομάδα να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα της 18ης Απριλίου όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει από την ομάδα μας φέτος, το να επαναλάβει (τον κακό) εαυτό η ΟΜΟΝΟΙΑ, φαντάζει αυτή τη στιγμή το λιγότερο πιθανό σενάριο αφού μέχρι στιγμής αντέδρασε σωστά όποτε βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

 

Follow Kifines