Απελπιστικά φτωχή συγκομιδή


4 Oct 2015, 12:08 p.m. kifinescom

Όσες δικαιολογίες κι αν ψάξει κανείς, πολύ δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθούν οι 9 χαμένοι βαθμοί στους 6 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε ίσως το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, όμως κατάφερε να κερδίσει μόλις τους μισούς από τους διεκδικήσιμους 18 βαθμούς.

Η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει σε εντός έδρας παιγνίδια την Σαλαμίνα, την Δόξα, την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα. Απ' τους 12 βαθμούς που παίχτηκαν στην έδρα της, η ομάδα μας μετά βίας μάζεψε τους μισούς, κερδίζοντας με το στανιό την Σαλαμίνα και φέρνοντας ισοπαλίες με τους υπόλοιπους 3. Το ότι η ομάδα ισοφαρίστηκε στο 94' από την Δόξα στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως σοβαρή δικαιολογία για ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί, αφού τόσο το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς πιο νωρίς όσο και ο γελοίος τρόπος που δέχτηκε το γκολ στην εκπνοή του, μιλούν για το αντίθετο.

Στα εκτός και πάλι η απόλυτη μοιρασιά μιας και το Τριφύλλι γκέλαρε με ήττα στο Δασάκι κόντρα στον Εθνικό και κέρδισε την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος στο Παραλίμνι (Αγία Νάπα).

Αν κάποιος σκεφτεί ότι οι αγώνες με τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση ήταν ανοικτοί και για τα τρία αποτελέσματα, μάλλον θα κατηγορηθεί για ωραιοποίηση της όλης ασχήμιας που βγάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ στην αρχή του πρωταθλήματος, αφού η προϊστορία των αγώνων της ομάδας μας με αυτούς τους αντίπαλους δείχνει ξεκάθαρα ότι οι απώλειες αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε χωρίς γκολ στους αγώνες με Ανόρθωση και Απόλλωνα, γεγονός που ξενίζει μιας και πρέπει να πάμε πίσω σε βάθος δεκαετίας (και βάλε) για να βρούμε αγώνα χωρίς "πράσινο" γκολ κόντρα σ' αυτές τις ομάδες.

Μιλώντας δε για το θέμα σκοράρισμα, να μην ξεχνάμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πετύχει 8 τέρματα σε 6 αγώνες, με τα 5 απ' αυτά να έχουν επιτευχθεί στον αγώνα της πρεμιέρας με την Σαλαμίνα. 3 τέρματα σε 5 αγώνες είναι ή δεν είναι λόγος για ανησυχία;

Είναι ή όχι σοβαρή ένδειξη ότι ο προγραμματισμός και η συνειδητή απόφαση της τεχνικής ηγεσίας να μην φέρει καθαρόαιμο επιθετικό εν αντικατάσταση του Ποτέ, αποτελούν γκάφα ολκής;

Για την άμυνα, αν και τα 6 τέρματα σε 6 αγώνες είναι πολλά, πάλι πρέπει να τονιστεί ότι τα 3 τα δεχτήκαμε στον αγώνα με την Σαλαμίνα ενώ τα άλλα 2 στο Δασάκι με τον Εθνικό. 1 γκολ δέχτηκε η άμυνα στα άλλα 4 ματς, στατιστικό όχι και τόσο τραγικό. Δεν λέμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει την ιδανική αμυντική λειτουργία όμως σαφώς τα επιθετικά προβλήματα της ομάδας είναι πιο έντονα. 

Ο προπονητής δήλωσε χθες ότι χρειάζεται υπομονή και ότι η ομάδα μετά την διακοπή και την πλήρη ενσωμάτωση όλων των ποδοσφαιριστών θα αλλάξει προς το καλύτερο. Υπάρχουν όμως δύο ερωτήματα που μας βασανίζουν:

Πρώτα, μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να καλύψει την τόση μεγάλη διαφορά από τους (πολλούς) προπορευόμενους της;

Και κατά δεύτερο ρόλο, η μέχρι σήμερα εικόνα και ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης από το τεχνικό επιτελείο, επιτρέπει την αισιοδοξία ότι χωρίς ουσιαστικές αλλαγές μπορεί να αλλάξει εντυπωσιακά προς το καλύτερο η εικονα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Follow Kifines