Dynamo Moscow - OMONOIA 2-2 (video)


21 Aug 2014, 8:29 p.m. kifinescom

Ένα αποτέλεσμα 2-2 και με την ΟΜΟΝΟΙΑ να νοιώθει αδικημένη, θα ήταν παράξενο για κάποιους πριν τον αγώνα. Όμως με την σημερινή της εμφάνιση η ομάδα μας έδειξε ότι όχι απλά μπορεί...αλλά και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Δυναμό!

Αν και προηγήθηκε 2 φορές στο παιγνίδι με Ούτσα και Φοφανά, ένα λάθος του Ελβετού διαιτητή που έφερε την ισοφάριση 1-1 και ένα λάθος της άμυνας που επέτρεψε το 2-2, χάλασαν το ιδανικό σενάριο που όλοι φανταστήκαμε στο Κίμκι! Ένα σενάριο που ήθελε την ομάδα μας να φεύγει νικήτρια...

Το 2-2 όμως είναι ένα εξαιρετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα και αν η ομάδα μας είναι εξίσου σοβαρή και εκμηδενήσει τα λάθη στην άμυνα, την ερχόμενη βδομάδα σε ένα ΓΕΜΑΤΟ ΓΣΠ θα χτυπήσει τα ρέστα της για το όνειρο της πρόκρισης! 

Με διάταξη 4-5-1 επέλεξε να παρατάξει την ομάδα ο Κώστας Καϊάφας. Μπροστά από τον Μορέιρα στην άμυνα οι Ούτσα και Μαργκάσα στα άκρα και Στεπάνοφ και Ακουισταπάτσε στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο, με αμυντικό προσανατολισμό οι Ρόντρι και Σερτζίνιο ενώ πιο μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Νούνο Ασσίς. Στα φτερά της μεσοεπιθετικής γραμμής ξεκίνησαν οι Ράμος και Φοφανά ενώ μόνος στην επίθεση τοποθετήθηκε ο Ποτέ

1ο Ημίχρονο

Πριν καλά καλά αρχίσει το παιγνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ βρέθηκε στους...9 ουρανούς! Το φάουλ στο πρώτο λεπτό το οποίο εκτέλεσε ο Ράμος μεταξύ κέντρου και περιοχής, μετέτρεψε σε γκολ με κεφαλιά ψαράκι ο Ούτσα Λομπιανίτζε για να ανοίξει το σκορ και να βάλει την ΟΜΟΝΟΙΑ σε θέση οδηγού με το καλημέρα.

Το γρήγορο αυτό προβάδισμα απλούστευσε τα πράγματα για την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ότι αφορά την τακτική. Η ομάδα μας έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Μορέιρα, αναγκάζοντας τους Ρώσσους σε ανούσια κατοχή ενώ έψαχνε συνεχώς τους τρόπους για μια αντεπίθεση που θα έδινε ακόμη πιο στερεές βάσεις στο προβάδισμα της. Η ομάδα μας κατάφερε να απειλήσει εκ νέου την εστία του Μπερεζόφσκι στο 24 με νέο φάουλ του Ράμος με τον Σερτζίνιο να πιάνει την κεφαλιά μέσα στη περιοχή όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. 

Η Δυνάμο ανέβασε ταχύτητα μετά το ημίωρο καταφέρνοντας να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή μας. Αυτό απέφερε στημένες φάσεις για τους Ρώσους κει σε ένα από τα κόρνερ που κέρδισαν κατάφεραν να φέρουν στα ίσα το παιγνίδι. Συγκεκριμένα στο 33' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με τον Σαμπά να κάνει φάουλ στον Στεπάνοφ και να ανεβαίνει στη πλάτη του Σέρβου για κεφαλιά και να ισοφαρίζει. Ο Αυστριακός Στρούντερ δεν έδωσε το επιθετικό φάουλ και μοιραία το σκορ έγινε 1-1. 

Οι Ρώσοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και μόλις ένα λεπτό μετά την ισοφάριση ο Κουράνι είχε ευκαιρία με το σουτ του να κάνει την ανατροπή του σκορ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα μας σιγά σιγά κατάφερε και πάλι να ελέγξει τον χώρο της αμυντικής της περιοχής και στο 42' είχε τη δική της ευκαιρία για 2ο τέρμα με νέο στημένο του Ράμος. Ο Πορτογάλος όμως δεν έκανε καλή εκτέλεση με το φάουλ από εξαιρετικά καλό σημείο να φεύγει ανεκμετάλλευτο. 

Με ένα λεπτό καθυστέρησης το ημίχρονο έλειξε με το σκορ στο 1-1

2o Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο μισό του αγώνα με το σκηνικό να μην αλλάζει, με την Δυναμό να γυροφέρνει την περιοχή μας και την ΟΜΟΝΟΙΑ να προσπαθεί να αμυνθεί και να βγεί στην κόντρα. Οι Ρώσοι έδειξαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα στάδια του 2ου ημιχρόνου με συνεχείς επιθέσεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο για το τέρμα του Μπερεζόφσκι στο 59 με τον Φοφανά, ενώ ο Ασσίς έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58' σε τετ α τετ με τον Μπερεζόφσκι.

Ο μεσοεπιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε το κλέψιμο εκτός περιοχής και με μονοκόματο βολέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. 

Και σαν να μην ήταν αρκετή η ψυχρολουσία για τους Ρώσους, ο Κοκόριν κατάφερε να δεχτεί δεύτερη κάρτα στο 62 αφήνοντας την ομάδα του με 10.  Στο 70' ο Καϊάφας έριξε στον αγώνα τον Γκαρσία αντί του Ποτέ που έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση. 

Σταδιακά όμως οι Ρώσοι δεν έδειξαν να επηρεάζονται και τόσο από την αποβολή, αφού με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα. Αν και για 72 λεπτά δεν κατάφεραν να συνδιαστούν στον άξονα οι της Δυναμό, η φάση στο 72 ήταν αρκετή για να έρθει η ισοφάριση από τον Μπούντνερ που με σουτ συρτό εκτός περιοχής νίκησε τον Μορέιρα. 

Στο παιγνίδι πέρασε και ο Γκριγκαλασβίλι σε μια προσπάθεια του Καιάφα να πάρει το κέντρο, όμως οι Ρώσοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Σε σύγκριση με το τι γινόταν προηγουμένως οι επιθετικοί της Δυναμό βρήκαν τους διαδρόμους προς την εστία μας και δοκίμασαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Μετά το 80 οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 82' να χάνει μοναδική ευκαιρία στο δοκάρι του Ράμος ενώ 2 λεπτά αργότερα ο Γκριγκαλασβίλι δεν τέλειωσε τη φάση μπροστά στον Μπερεζόφσκι.

Στο 86' ο Καϊάφας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του παιρνώντας στο παιγνίδι τον Χάρη Κυριάκου αντί του Φοφανά. Οι Ρώσοι κατάφεραν στο 87 να φτάσουν μια ανάσα και πάλι από το 3-2 όμως το δοκάρι ήταν σύμμαχος του Μορέιρα αυτή τη φορά. Με 3 λεπτά καθυστέρηση και την ΟΜΟΝΟΙΑ να παγώνει τον ρυθμό, το παιγνίδι έλειξε στο 2-2 κάτι που δίνει το προβάδισμα στην ομάδα μας! 

 

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Λομπιανίτζε, Ακουσταπάτσε, Στεπάνοφ, Μαργκάσα, Ρόντρι, Σερτζίνιο, Φοφανά (86' Κυριάκου), Ράμος, Ασσίς (76' Γκριγκαλασβίλι), Ποτέ (70' Γκαρσία)

Σκόρερ: 1' Λομπιανίτζε, 59' Φοφανά

Κάρτες: Ακουισταπάτσε, Σερτζίνιο, Λομπιανίτζε 

Το match report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα Dynamo Moscow vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

August 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines