Εταιρεία λαϊκής βάσης θέλει την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Α. Κυπριανού!


4 Aug 2016, 8:47 p.m. kifinescom

Ο Άντρος Κυπριανού, Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ το οποίο "δεν εμπλέκεται στα της Ομόνοιας", έκανε δηλώσεις στις οποίες κάνει έκκληση προς στο Δ.Σ του σωματείου να προχωρήσει στη μετατροπή του σε εταιρεία λαϊκής βάσης!

Μάλιστα, ο κύριος Κυπριανού πιστεύει πως αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού ώστε να έρθει η ομάδα πιο κοντά στον κόσμο της!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, κύριε Άντρο, μπορεί να έρθει κοντά στον κόσμο της μέσω της εγγραφής μελών! Κάτι το οποίο δεν επιδιώκει ποτέ κανένα ΔΣ για ευνόητους λόγους. Επίσης, η επιστροφή στο θρόνο θα έρθει όταν υπάρξει και πλήρης διαφάνεια και παραδειγματική τιμωρία αυτών που εγκληματικά οδήγησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ στην καταστροφή.

Και έτσι για απορία, τη διαχείριση της εταιρίας θα την αναλάβουν τα ίδια σάπια μυαλά που κάνουν το πάν ώστε να πληρώσει Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ το χρέος που άφησε πίσω η κακοδιαχείριση των τελευταίων χρόνων; Τα ίδια σάπια μυαλά που ποτέ δεν κάνουν λάθη και επιρρίπτουν ευθύνες πάντα σε άλλους;

Οι δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού

Ερώτηση: Εκφράζονται επικρίσεις για εμπλοκή του ΑΚΕΛ στα της Ομόνοιας, που πλήττει την ομάδα.

Απάντηση: «Υπάρχει πάρα πολλή παραπληροφόρηση για αυτό το θέμα. Τη 10ετία του 1940 υπήρξε μια κρίση στον κυπριακό αθλητισμό. Η δεξιά επιχείρησε να επιβάλει στα στελέχη των ποδοσφαιρικών σωματείων, είτε αυτοί ήταν παράγοντες, την άποψη της για τα γεγονότα στην Ελλάδα με έναν τρόπο ετσιθελικό. Και οδήγησε στην ανάγκη για δημιουργία σωρείας συλλόγων. Ταυτόχρονα, το λαϊκό κίνημα τότε είχε αποφασίσει ότι θα προχωρούσε στη δημιουργία μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων σε μια προσπάθεια να βγάλει τον κόσμο από το σκοτάδι και να αναπτυχθεί. Δημιούργησε πάρα πολλά σωματεία το λαϊκό κίνημα της Κύπρου και κανένας δεν μπορεί να του πει σήμερα να φύγει ή τα στελέχη να εγκαταλείψουν αυτά τα σωματεία και να αφήσουν τους οποιουσδήποτε άλλους να τα διαχειρίζονται. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, υπάρχουν πολλά στελέχη της αριστεράς, που λειτουργούν σε σωματεία».

«Στο θέμα της Ομόνοιας. Προσωπική μου άποψη και δεν με ρωτά κανένας διότι δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω, είναι ότι η Ομόνοια έχει κάθε λόγο να προχωρήσει στη μετατροπή της σε εταιρεία με λαϊκή βάση και αν θα με ρωτούσε κάποιος, αυτό θα τους έλεγα. Να μελετήσουν σοβαρά για το πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε εταιρεία λαϊκής βάσης και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το πράξει προ πολλού η Ομόνοια. Δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω τί θα κάμει η Ομόνοια, είναι το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο. Εγώ λέω μια άποψη, όντας πολύ μακριά από τα διοικητικά ζητήματα».

«Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και είναι η έκκληση μου προς το ΔΣ, όπως το ΔΣ να κάνει όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους της Ομόνοιας να νοιώσουν ότι τους αγκαλιάζει με την ίδια ζέση και εμπιστοσύνη. Ότι τους θέλει να συμβάλουν στην προσπάθεια ξεπεράσματος των προβλημάτων και στην επαναφορά της Ομόνοιας στο θρόνο της. Θεωρώ ότι το ΔΣ έχει την ευθύνη να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Πέραν τούτου, ως κόμμα έχουμε ξεκάθαρη θέση. Τα οποιαδήποτε αντικοινωνικά φαινόμενα παρεισφρύουν στους αθλητικούς χώρους θα τα καταπολεμούμε πολιτικά».

Follow Kifines