Τι έλεγε 8 χρόνια πριν ο Αντόνε


20 Oct 2014, 12:27 p.m. kifinescom

Όταν ρωτήθηκε για το προηγούμενο του πέρασμα από την Κύπρο και δη τη θητεία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ο νέος προπονητής του Απόλλωνας Ιοάν Αντόνε δεν θέλησε να μιλήσει. 

Επειδή όμως έχουμε καλή μνήμη, να θυμίσουμε στον φίλτατο Ιοάν δύο και μόνο περιστατικά. 

Πρώτα από όλα την επιστολή που είχε στείλει στα ΜΜΕ τον Γεννάρη του 2007 κοινοποιόντας τους λόγους της παραίτησης του: 

"Ο κάτωθεν υποφαινόμενος Ιοάν Αντόνε προπονητής της Ομόνοιας δηλώ και βεβαιώ ότι παραιτούμαι της θέσης μου καθ ότι ως άνθρωπος και ως προπονητής δεν μπορώ να εκτελέσω το έργο μου κάτω από τις συνθήκες που διεξάγονται τα κυπριακά πρωταθλήματα.

Κύριος παράγοντας αυτής της κατάστασης είναι δυστυχώς η διαιτησία η οποία με τις αποφάσεις της διαμορφώνει αποτελέσματα αγώνων και καθορίζει στην διάρκεια του πρωταθλήματος τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβασθούν. Δυστυχώς αυτό έχω παρατηρήσει στην διάρκεια της παραμονής μου στην Κύπρο και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λαμβάνονται οποιαδήποτε μέτρα προς καλυτέρευση της κατάστασης από τα αρμόδια σώματα.

Δυστυχώς αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Ομόνοιας αλλά έχει αντίκτυπο και στα άλλα σωματεία και κατ επέκταση στην πορεία των κυπριακών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφ όσον η Κύπρος είναι μέλος της Ευρώπης.

Ελπίζω η παραίτηση μου να φέρει μια θετική αλλαγή στην Κυπριακή διαιτησία και καλώ τον ομονοιάτικο κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα γιατί αυτή η ομάδα έχει τις δυνάμεις για να ανεβεί ακόμα πιο ψηλά. Έχει όλες τις ικανότητες".

Και κατά δεύτερον, τα όσα έγιναν και τα όσα δήλωσε στο "περιβόητο" ντέρμπι αιωνίων - του Χαπέσιη.

"Είναι κρίμα σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρωτάθλημα να αποφασίζεται από τους διαιτητές".

Θυμηθείτε τι έγινε στο παιγνίδι : Οι καλοί δεν χάνονται

Follow Kifines