«Έφυγε» ο θρύλος του ροκ Τζο Κόκερ


23 Dec 2014, 9:23 a.m. kifinescom

Οι πιο παλιοί τον έμαθαν και τον θυμούνται από τη διασκευή του στο «With a Little Help from my Friends» των Beatles που το τραγούδησε καλύτερα και από τους δημιουργούς του κομματιού.

Οι νεότεροι τον ξέρουν μάλλον από το «Unchain My Heart». Και όλοι τον γνωρίζουν από το «Summer in the City». Ο Τζο Κόκερ, αυτός με τη σπουδαία βραχνή φωνή που όλοι αγαπήσαμε δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Πέθανε σε ηλικία 70 ετών όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του από αιτία που δεν γνωστοποιήθηκε ακόμα αλλά όλοι γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα.

Γεννημένος στο Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας στις 20 Μαΐου 1944, έπαιζε ροκ και μπλουζ. Από το 1964 άρχισε να γίνεται γνωστός στο χώρο της μουσικής με αποκορύφωμα τη μαγική εμφάνισή του στο φεστιβάλ του Γούντστκοκ.

Εκεί, εν έτει 1969, έπαιξε ζωντανά το «With a Little Help from my Friends» κι έγινε πανικός. Μοναδική εκτέλεση. Το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά από τους Beatles και ανέβηκε κατευθείαν στο Νο 1. Την εκτέλεση του Τζο Κόκερ όμως χρησιμοποίησαν στην περίφημη τηλεοπτική σειρά «The Wonder Years», αυτή επέλεξαν και σωστά.

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Πηγή: efsyn.gr

Follow Kifines