Καμία ανοχή στους νεοναζί ΕΛΑΜ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


12 Sep 2016, 11:30 a.m. kifinescom

Την νύχτα 17 προς 18 του Σεπτέμβρη 2013, τάγμα εφόδου της  νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή  δολοφονεί τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, στην Αθήνα. Αυτό συνέβηκε μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογή τους για πρώτη φορά στη Ελληνική Βουλή, το 2012.

Η διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονία και η ορμή του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα οδήγησαν όλη την ηγεσία της ΧΑ (ανάμεσα τους και την κοινοβουλευτική ομάδα) στα δικαστήρια όχι μόνο για τη δολοφονία αλλά και για  σύσταση και λειτουργία μιας εγκληματικής οργάνωσης.  Η δίκη ακόμα συνεχίζεται.

Αυτή είναι η μητρική οργάνωση του ΕΛΑΜ - της Χρυσής Αυγής της Κύπρου. Δεν το λέμε εμείς - το λένε οι ίδιοι!

Για αυτό, από μόνο του το γεγονός της εισόδου του ΕΛΑΜ στη Βουλή είναι μια πολύ ανησυχητική και επικίνδυνη εξέλιξη που δεν σηκώνει καμιά υποτίμηση.  Μα το πιο ανησυχητικό είναι η ασυλία που απολαμβάνει το ΕΛΑΜ από τα ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου του ΡΙΚ) και το πολιτικό κατεστημένο. 

Τα κρούσματα βίας απέναντι στους Τουρκοκύπριους παρουσιάζουν αύξηση τον τελευταίο καιρό από μέλη του ΕΛΑΜ και άλλα φασιστικά στοιχεία που εκτρέφονται από τον ρατσισμό και τον εθνικισμό της κυπριακής δεξιάς.

Στις 15 του Νοέμβρη 2015 αυτοκίνητο με τουρκοκυπριακές πινακίδες δέχθηκε επίθεση από μαθητές, μέλη του ΕΛΑΜ, κατά τη διάρκεια της επετειακής τους πορείας. Στις 15 Μαΐου, στην Μακαρίου, κοντά στα γραφεία του ΕΛΑΜ και το κτήριο του ΑΠΟΕΛ, ομάδα 30 τραμπούκων επιτέθηκε σε Τουρκοκύπριο οδηγό. Στις 2 Αυγούστου, πάλι έξω από το ΑΠΟΕΛ, αυτοκίνητο Τουρκοκυπρίων όχι μόνο δέκτηκε επίθεση αλλά και κυνηγήθηκε. Και αυτές είναι μόνο οι καταγραμμένες περιπτώσεις. Πριν λίγες εβδομάδες, οι δύο βουλευτές του ΕΛΑΜ μαζί με τέσσερις βουλευτές του ΔΗΣΥ και με ένα της  Αλληλεγγύης μαζί με «αγανακτισμένους» πατατοπαραγωγούς, στην περιοχή Αμμοχώστου, τραμπούκισαν και απείλησαν ελληνοκύπριο παραγωγό που συνεργάζεται με Τουρκοκύπριο συνάδελφο του μέσα στα πλαίσια του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Είναι φανερό ότι, αφού δεν μπορούν να επιβάλουν το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους ώστε να μην τα διασχίζουν.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τα νεοναζιστικά στοιχεία να δρουν ανενόχλητα!

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αυτές τις επιθέσεις  χωρίς  καμιά αντίδραση!

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επαναλάβουν τις συγκρούσεις του 63-67!

Αντιδρούμε τώρα!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ξανά ο ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ και η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ να επικρατήσουν στο νησί με αποτέλεσμα ένα νέο αιματοκύλισμα και την οριστική διχοτόμηση!

Καμία ανοχή στους νεοναζί ΕΛΑΜ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Follow Kifines