Οι πρόσφυγες και μετανάστες «ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ»!


12 Sep 2015, 1:31 p.m. kifinescom

Οι χώρες της Ε.Ε είδαν, τις τελευταίες βδομάδες,  να κατακλύζουν την «αυλή» της απανωτά κύματα ξεκληρισμένων ανθρώπων, ανθρώπων των οποίων ο δικός τους τόπος έγινε αφιλόξενος και επικίνδυνος για τη ζωή από τις δικές της βόμβες.

Πέρα από το χάος που δημιούργησε η Δύση στην περιοχή της Μ. Ανατολής με τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις, οι τελευταίες εξελίξεις είναι αλληλένδετες με την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία και την αναζωπύρωση  του «πόλεμου»  εναντίον των Κούρδων,  γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια ανάμεσα στα εκατομμύρια των Σύρων (ιδιαίτερα Κούρδων) προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Επίσης είναι συνυφασμένη με την όξυνση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και τη δολοφονική δράση του Ισλαμικού Κράτους. Άλλος παράγοντας είναι το πετσόκομμα των απαραίτητων κονδυλίων στα σώματα του ΟΗΕ που έχουν αναλάβει την αρωγή προσφύγων στις σημαντικότερες χώρες υποδοχής, δηλαδή την Τουρκία,  Ιορδανία και Λίβανο έτσι ώστε η διαβίωση στα εκεί διαμορφωμένα στρατόπεδα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

 Άνθρωποι με καταστρεμμένες ζωές αλλά αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή. Αποφασισμένοι να φτάσουν στον επιθυμητό προορισμό, εξεγέρθηκαν ενάντια σε όλα τα εμπόδια, όπως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ήθελαν να τους κλείσουν σε Ελλάδα και Ουγγαρία, όπως τη βάρβαρη πολιτική εναντίον τους στα σύνορα Ελλάδας- Μακεδονίας, το φράκτη 175 χιλιομέτρων στην Ουγγαρία και την προσπάθεια της ακροδεξιάς κυβέρνησής της να τους εμποδίσει να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Και σε όλες αυτές τις χώρες αντιμετώπισαν την άγρια κρατική καταστολή.  Όμως, ένα μεγάλο κομμάτι του ντόπιου πληθυσμού στάθηκε δίπλα τους και εξεγέρθηκε μαζί τους ενάντια στην Ευρώπη φρούριο. Η βοήθεια των αυστριακών αλληλέγγυων ήταν καθοριστική στο να καταφέρουν να φτάσουν στο επιθυμητό προορισμό τους - όπως το καραβάνι αυτοκινήτων που τους μετέφερε από τον αυτοκινητόδρομο στην Αυστρία, οι οδηγοί των σιδηρόδρομων που δούλεψαν υπερωρίες, χωρίς να πληρωθούν, για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες.  Με διαδηλώσεις αλληλεγγύης υποδέχονται στην Αυστρία και Γερμανία τους πρόσφυγες. Ένα μεγαλειώδες Fluchtlinge Willcomen (πρόσφυγες καλοδεχούμενοι) κυριαρχεί και έχει εκτοπίσει το «Auslander Raus» (έξω οι ξένοι)  μιας προηγούμενης περιόδου.

Στην πράξη οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι είναι αυτοί που έθεσαν εκτός ισχύος τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ». Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα ήταν που ανάγκασε την Μέρκελ, η Γερμανία είναι ο προορισμός των περισσότερων προσφύγων, να εξαγγείλει για λίγο την αναστολή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ» μαζί με την ανάγκη να δώσει χρόνο ώστε να εκτονωθεί όλη αυτή η οργή του κόσμου, προσφύγων και ευρωπαίων πολιτών, ενάντια στη ρατσιστική πολιτική. Αυτή η φοβερή δυναμική που αναπτύχθηκε μέσα στην κοινωνία ήταν που ανάγκασε και άλλους «σκληρούς» ευρωπαίους ηγέτες να υποχωρήσουν π.χ ο Κάμερον και να δηλώσουν ότι θα αναλάβουν ένα αριθμό προσφύγων.

Όμως «σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα» και άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν στην «ομαλότητα και κανονικότητα». «Σιγά σιγά να επιστρέφουμε στην ομαλότητα» δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.  Η Άγγελα  Μέρκελ έκανε καθαρό ότι το «Δουβλίνο ΙΙ» είναι σε ισχύ και πρέπει να εφαρμόζεται και ότι αυτοί που δεν είναι πρόσφυγες, δηλαδή οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να επιστρέφονται πίσω.

Η Ουγγαρία κτίζει και δεύτερο φράκτη, εκπαιδεύει το στρατό της για να αναλάβει το ρόλο του φύλακα των  νοτίων συνόρων της Ευρώπης. Επίσης την ερχόμενη βδομάδα τίθεται σε εφαρμογή νόμος που προνοεί μέχρι και τριετή φυλάκιση όσων μπαίνουν 'παράνομα' στη χώρα. Η Σουηδία χθες ανέστειλε όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη Γερμανία και έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο που τη συνδέει με τη Δανία μέχρι να εξαναγκαστεί ένα ποσοστό προσφύγων να πάει στη Δανία και όχι στη Σουηδία που είναι ο επιλεγμένος προορισμός του.

Και πιστοί στη ρατσιστική τους πολιτική κάνουν δηλώσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ακροδεξιών κομμάτων που καιροφυλακτούν να κεφαλαιοποιήσουν με αφορμή τη μαζική είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, ο «καθαρός» (<has-ικος) Χάσικος, δήλωσε ότι θα αιτηθεί μαζί με την Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία την ανάληψη Χριστιανών Ορθόδοξων προσφύγων συγχρονισμένος με το ΕΛΑΜ που βλέπει τους χριστιανούς Σύρους «θύματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής»  που χρήζουν βοήθειας και τους μουσουλμάνους σαν «η αλ Κάιντα, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, οι Ταλιμπάν, η Μπόκο Χαράμ μεταμφιεσμένοι σε λαθρομετανάστες». Όμως, αυτές οι απόψεις δεν περιορίζονται στους ακροδεξιούς και φασίστες αλλά εκφράζονται πρώτα και κύρια από τις πιο επίσημες πλευρές. Αξιωματούχοι της Ουγγαρίας, Γερμανίας και Γαλλίας προειδοποιούν για διείσδυση ισλαμιστών στην Ευρώπη μαζί με τους πρόσφυγες. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, προειδοποιεί ότι, αν όλες οι μειονότητες εγκαταλείψουν την Μέση Ανατολή θα είναι μια νίκη του Ισλαμικού Κράτους. Έμμεσα και διπλωματικά ζητά το κλείσιμο των συνόρων.  

Η υποκρισία της Ε.Ε όσον αφορά τους πρόσφυγες αποκαλύπτεται και από τον τρόπο που σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν «την προσφυγική κρίση».  Την προτεινόμενη «διανομή» 120 χιλιάδων προσφύγων από Ουγγαρία, Ελλάδα και Ιταλία στις υπόλοιπες χώρες - μέλη της Ευρώπης μαζί με τις 40 χιλιάδες από Ελλάδα και Ιταλία που έχουν ήδη αποφασίσει. Η επιθυμία βέβαια των προσφύγων δεν θα λαμβάνεται καθόλου υπόψη αλλά η κατανομή θα γίνεται με δικά τους κριτήρια όπως το μέγεθος, το ΑΕΠ μιας χώρας κλπ.

Καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, ενίσχυση της Frontex και διεύρυνση του ρόλου της στην εξαποστολή όσων δεν χωρούν στο «σπίτι» μας. Αυτά τα μέτρα μεταφράζονται σε ακόμα περισσότερους πνιγμούς στις θαλάσσιες διαδρομές των προσφύγων και μεταναστών, ανύψωση φρακτών και μεγαλύτερη επιτήρηση των συνόρων. Μεταφράζονται σε ακόμα πιο θανατηφόρες διαδρομές για τους μετανάστες και μεγαλύτερη εξάρτηση από τα εγκληματικά δίκτυα διακινητών.

Καμιά αυταπάτη λοιπόν ότι η ΕΕ, συνυπεύθυνη για το μαζικό ξεριζωμό, μπορεί ή θέλει να λύσει το πρόβλημα προς όφελος των προσφύγων και των μεταναστών.   

Όλοι οι λόγοι που οδηγούν στη μεγάλη έξοδο των προσφύγων και μεταναστών, οι πόλεμοι (Συρία, Αφγανιστάν κά), η φτώχεια (Κόσοβο κά), η κρατική καταπίεση (Ερυθραία κά) είναι μια πραγματικότητα που είναι και θα είναι μπροστά μας. Οι ρατσιστικοί νόμοι της Ευρώπης - φρούριο δεν μπορούν να ανακόψουν την προσπάθεια των ανθρώπων να σώσουν τις ζωές τους και να κτίσουν με καλύτερα υλικά τη ζωή τους.

Το κύμα συμπαράστασης που ξεδιπλώθηκε τις τελευταίες μέρες δεν πρέπει να καταλαγιάσει αλλά, αντίθετα, πρέπει να μετατραπεί σε ένα κίνημα σε κάθε χώρα που μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να παλεύει για   

Ανοικτά σύνορα για όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης τους και το λόγο που τους οδηγεί να κτυπήσουν την πόρτα της «πολιτισμένης»  Ευρώπης.

Ασφαλή διέλευση των προσφύγων και μεταναστών στον επιθυμητό τόπο προορισμού τους.

Κατάργηση των στρατοπέδων κράτησης που κατ' ευφημισμό καλούνται «χώροι υποδοχής ή φιλοξενίας» και διάλυση της Frontex. 

Πρωτοβουλία Ενάντια Στη Φασιστική Απειλή

Follow Kifines