Σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλουν ένα νέο φασισμό


5 Jun 2015, 9:01 a.m. kifinescom

Όσοι δε θέλουν να θυμούνται πότε και που αντισταθήκαν, ποια τείχη γκρέμισες και βγήκαν,ποιες φυλακές να μη φοβούνται...τώρα σε θέλουνε σκυφτό,τώρα σε θέλουν νικημένο,ανήμπορο κι υποταγμένο για να ξεχνάνε αυτό που ήταν...

Το αντάρτικο στην Ελλάδα και οι πιο άγριες απεργίες και οδομαχίες που έγιναν ποτέ στην Κύπρο το 1948 έφεραν την επανάσταση και στον αθλητισμό που ανέτρεψε τον φασισμό. Έτσι γεννήθηκε σαν σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Γι αυτό δεν πρέπει να βλέπουμε ξεκομμένη την ίδρυση της από τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες, τις αιτίες και αφορμές που οδήγησαν στη δημιουργία της.

Οι πρωτεργάτες ιδρυτές της, ήταν εργάτες αγωνιστές, στρατευμένοι στην επανάσταση. Αν ήταν απολίτικοι σίγουρα δεν θα έφευγαν από το αποελ, γιατί θα τους άφηνε αδιάφορους ή θα αποδέχονταν συμβατικά ότι είχε σταλεί ένα τηλεγράφημα που μιλούσε για εθνοκτόνο ανταρσία στον ελληνικό εμφύλιο και στιγμάτιζε τους κομμουνιστές αντάρτες. Από την άλλη το ακομμάτιστο σωματείο δεν είχε μπει προσχηματικά στο καταστατικό. Ήταν βασικότατος όρος συγκρότησης ενός αθλητικού σωματείου το όποιο θα στήριζε κάθε αντιφασίστας και υποστηρικτής ελευθεριακών ιδεών.

Γι αυτό άλλωστε έγινε το λαοφιλέστερο σωματείο, γι αυτό σήμερα έχει οπαδούς και φίλους σε όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχνούν ακόμα και απολογητές του σημερινού ΑΚΕΛ, ότι ένας λόγος που σε εκείνη την περίοδο το ΑΚΕΛ είχε ριζοσπαστικά και επαναστατικά στοιχεία στις τάξεις του, ήταν ότι ήταν ανοικτό σε επαναστατικά ρεύματα ακόμα κι αν δεν εκφράζονταν επίσημα από την κομματική ηγεσία, γι αυτό είχε τεράστια συμβολή στις απεργίες όπου είχαμε ακόμα και ρίξη δυναμίτων από αυτόνομες ομάδες εργατών στα αφεντικά, τους μπάτσους και τους απεργοσπάστες, γι αυτό τότε δημιουργήθηκαν ακόμα και δικοινοτικές αγροτικές κολλεκτίβες.

Και καθόλου τυχαίο που μετά το 1948 μέχρι σήμερα αυτά δεν έγιναν ποτέ ξανά, ούτε καν γενικές απεργίες. Σήμερα το ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρα συστημικό κόμμα που στο όνομα των εργαζομένων καθημερινά υπηρετεί το κεφάλαιο, γι αυτό καταδικάζει και την ΟΜΟΝΟΙΑ σε αργό θάνατο και θα είχε ήδη συμβεί αν δεν τη έσωζε η στήριξη του τεράστιου κόσμου της.

Φυσικό επακόλουθό κι αυτοί που διοικούν σήμερα την ομάδα να είναι κάποιοι ξεπουλημένοι, άνθρωποι με καθεστωτικές αντιλήψεις και φασιστικές νοοτροπίες. Και δυστυχώς αναπόφευκτο και ο κόσμος της ομάδας σήμερα στην μεγάλη του πλειοψηφία να έχει υιοθετήσει η να έχει συμβιβαστεί με ότι πρεσβεύει σήμερα η επίσημη αριστερά και η ηγεσία του σωματείου. Σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλουν ένα νέο φασισμό.

Εμείς πάντα θα τους θυμίζουμε και θα έχουμε σαν φάρο το 1948.. Ο Τσε έλεγε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα όπλο της επανάστασης. Ο ίδιος όμως έζησε και πέθανε για την επανάσταση με το όπλο στο χέρι. Το ίδιο και ο Άρης Βελουχιώτης, λίγο πριν το αντάρτικο σινιάλο φτάσει μέχρι την Κύπρο..Αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα εμείς..Μέχρι την νίκη..

G9ATHENS

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines